FONTOS: Változások az OTP Simplepay Magento2 modullal kapcsolatban

TL;DR

UPDATE 2021.08.18: a modul mostantól ingyenesen nem elérhető.

Úgy döntöttünk, véglegesen megszüntetjük OTP Simplepay Magento2 modulunk igyenes elérhetőségét. A változások az új licenszelési feltételekkel 2021.08.16-án lépnek életbe. Ettől az időponttól kezdődően a modul nem lesz elérhető a Githubon, csak webshopunkból lesz megvásárolható.

A döntésünk okairól a következő bekezdésben:

A háttér

Amikor 4 hónapja úgy döntöttünk, hogy a modulunkat újra elérhetővé tesszük a Githubon és párhuzamosan bejelentettük a v3-as verziót, azt gondoltuk ezzel a lépéssel támogatni tudjuk a magyar ecommerce közösséget, és titkon reméltük, hogy a közösségtől mi is kapunk vissza. A partnereinknek már januárban felkínált partnerprogram mellett bevezettük a Patreonos támogatási lehetőséget és egyidejüleg csökkentettük a modul árát is a webshopunkban. Egyértelműen jeleztük a Githubon, kire milyen feltételek vonatkoznak és ki, hogyan támogathatja a munkánkat.

A statisztika nem hazudik

A publikusan elérhető telepítési statisztikánk letaglozó. No persze nem a számokat tekintve, mert az nagyszerű: eddig közel 900-an telepítették a modulunkat, és ha ennek csak a fele webshop, már az is egy szép szám. Csak ebben a hónapban több mint 300-an telepítették a v3-as verziót.

Alapvetően ezért megéri dolgozni. Viszont ha azt mondjuk, hogy a közel 900 telepítésből mindösszesen 4 partner vásárolta meg a modult tőlünk, ezzel támogatva a munkánkat, az elszomorító. Mint ahogy az is elszomorító, hogy az elmúlt 4 hónapban 0 azaz nulla támogatás érkezett a Patreonon keresztül, pedig átkattintás az volt.

Telepítések száma.
Patreon támogatások.
Patreon látogatottsági stat.

Ezért úgy döntöttünk,

hogy a modult véglegesen visszavonjuk a Githubról és csak a webshopból lesz megvásárolható. Párhuzamosan bevezetjük új licensz feltételeinket is.

A változások 08.16-tól lépnek életbe.

Miért nem hamarabb?

Mert ez egy breaking-change, amit nem lehet egyik napról a másikra bevezetni, bárhogyan is szeretnénk. Úgy gondoltuk, hogy részünkről az a korrekt megoldás, ha a döntésünket előre bejelentjük, így senkit nem érhet váratlanul. A változásokat bejelentjük a Githubon és support oldalunkon is.

Kérdésem van, engem is érint a változás!

Ebben az esetben lépj kapcsolatba velünk és egyeztessünk. Alapvetően nem az a célunk, hogy bárkinek gondja adódjon a modul használatából, de a fentiek miatt reméljük érthető, miért kellett meghoznunk ezt a döntést.